Margrethe en Benedikte zwaaien de wacht uit

Vorsten

2018-07-27 18:26:00

Koningin Margrethe houdt van traditie. Tijdens haar vakantieverblijf in Gråsten Slot hoort het op vrijdag bijwonen van de feestelijke wisseling van de macht daarbij. Samen met haar zus prinses Benedikte kwam de vorstin dan ook naar buiten toen de militairen keurig in de maat van de muziek langs marcheerden. Vanaf de toegangsweg tot het kasteeltje keken honderden vakantiegangers toe.

Het was de tweede keer dat de koningin de wacht uitzwaaide. Vorige week, op de eerste dag van haar vakantie in Gråsten, had ze het ook al gedaan. Toen samen met jongste zus koningin Anne-Marie en het inmiddels naar een andere vakantiebestemming vertrokken kroonprinselijk gezin.

Koningin Margrethe blijft nog tot 9 augustus in het zuiden van Denemarken, daarna gaat ze het land uit. Dat is bekend omdat de koninklijke kalender aangeeft dat kroonprins Frederik vanaf die datum tot en met 23 augustus optreedt als regent. Margrethe is op 16 augustus in elk geval in Zuid-Frankrijk, op het wijngoed van haar eerder dit jaar overleden echtgenoot Henrik. Daar heeft ze ook een ontmoeting met de pers.


Meer Denemarken

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana