Margrethe en Henrik in koude koets

Vorsten

07-01-2015 11:27:00

KOPENHAGEN – De Deense koningin Margrethe en prins-gemaal Henrik zijn woensdagmorgen met de gouden koets uit 1840 van paleis Amalienborg naar Christiansborg gereden voor de slotakte van hun jaarlijkse nieuwjaarsontvangsten. Aan het begin van de middag gaat het paar ook weer per koets terug naar Amalienborg.

Volgens het Deense blad Billed Bladet is het niet bepaald een pretje om midden in de winter in de koets te zitten omdat deze niet is verwarmd. Margrethe heeft daarom meestal ook haar favoriete bontjas aan en Henrik heeft zichzelf ook goed ingepakt. De rit gaat dwars door het centrum van Kopenhagen, van het koninklijk paleis naar het parlementsgebouw.

De Deense koninklijke familie werkt traditioneel in de eerste week van het nieuwe jaar een hele reeks nieuwjaarsontvangsten af, te beginnen met een banket op 1 januari voor de regering gevolgd door verschillende ontvangsten in Amalienborg en Christiansborg. Ook kroonprins Frederik en kroonprinses Mary nemen daaraan deel.


Meer Denemarken

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.