Margrethe legt bezoekt verzorgingshuis en kinderkamp op Faeröer

Vorsten

2021-07-17 18:44:15

Op de derde dag van haar bezoek aan de Faeröer heeft koningin Margrethe van Denemarken het stadje Vestmanna bezocht. In de middag nam ze een kijkje in het dorp Kvívík.

In de ochtend werd Margrethe in Vestmanna ontvangen door de burgemeester. Die nam haar mee naar het verzorgingshuis Heimið á Grønanesi. De koningin sprak daar met bewoners en woonde optredens van studenten van de plaatselijke muziekschool bij. Daarna bezocht ze een energiecentrale. Voordat Margrethe naar Kvívík vertrok, gebruikte ze de lunch in Vestmanna.

Aangekomen in Kvívík werd de vorstin welkom geheten door burgemeester Hans Jóhann Sørensen van Kvívíkar, de gemeente waar het dorp onder valt. Hij vertelde Margrethe over het monument bij de kerk van Kvívík ter nagedachtenis van het schip Stella Argus. Dat zonk in 1957 met 22 man aan boord. Verder stonden nog bezoekjes aan een waterkrachtcentrale en een evangelisch kinderkamp op het programma.

De derde dag van het bezoek wordt zaterdagavond afgesloten met een officieel diner. Daarna zal de Deense vorstin nog op het balkon verschijnen van het hotel waar ze heeft gedineerd. De 81-jarige Margrethe blijft tot maandag op de Faeröer. De eilandengroep is een autonoom onderdeel binnen het koninkrijk Denemarken.


Meer Denemarken

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana