Margrethe voor het eerst alleen aan de slag

Vorsten

2016-01-04 19:48:00

KOPENHAGEN – Koningin Margrethe trekt er dinsdag voor het eerst sinds de vrijwillige en verrassende pensionering van prins-gemaal Henrik alleen op uit. Op de koninklijke agenda staan twee nieuwjaarsontvangsten. Henrik vergezelde zijn vrouw daarbij altijd, maar nu krijgt Margrethe alleen versterking van het kroonprinselijk paar Frederik en Mary.

De eerste ontvangst is om 9.50 uur in Christian VII’s paleis in het Amalienborg complex, één van de vier paleizen aan een plein in de hoofdstad. Daar komen onder meer de Hoge Raad en vertegenwoordigers van de Koninklijke Lijfwacht hun beste wensen aanbieden.

Bij het handen schudden moet goed op de tijd worden gelet want om half twaalf begint in Christiansborg paleis alweer de ontvangst voor het corps diplomatique. Margrethe is daarbij tegenwoordig gezeten op een stoel, omdat ze niet lange tijd achtereen kan staan.

Woensdagmorgen gaat de koningin nogmaals naar Christiansborg voor in totaal vier ontvangsten op rij. De tocht van Amalienborg wordt gemaakt in de Deense gouden koets.


Meer Denemarken