Margrethe zet reeks streekbezoeken voort in Thisted

Vorsten

30-08-2021 12:46:21

Koningin Margrethe heeft haar reeks zomerstreekbezoeken met het koningsschip Dannebrog voortgezet. De Deense vorstin doet maandag de noordelijke gemeente Thisted aan.

Margrethe arriveerde onder een stralende hemel in de haven van Hanstholm. Daar werd ze opgewacht door burgemeester Ulla Vestergaard en de massaal toegestroomde plaatselijke bevolking. Ze wapperden met Deense vlaggetjes terwijl Margrethe aan land ging.

De afgelopen tijd lagen de streekbezoeken stil mede omdat Margrethe naar de Faeröer en Groenland zou varen. Het eerste bezoek legde de koningin echter per vliegtuig af omdat de Dannebrog mechanische problemen had. De reis naar Groenland werd vanwege corona afgezegd.

Sommertogt

De traditie van streekbezoeken met de Dannebrog, de zogenoemde ‘Sommertogt’, is begonnen door Margrethe’s grootvader koning Christian X. Die ging elk jaar met het schip verschillende Deense steden langs. Margrethe’s vader koning Frederik IX zette het gebruik voort en na hem gaat ook Margrethe elk jaar uit varen.

Na Thisted vaart de koningin dinsdag door naar Esbjerg en woensdag staat een bezoek aan Fanø op de planning.


Meer Denemarken

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.