Mary gaat speechen tijdens opening Pride Week Kopenhagen

Vorsten

10-08-2020 14:29:09

De Deense kroonprinses Mary zal tijdens de aanstaande Copenhagen Pride Week een toespraak gaan houden. Dat maakte de organisatie maandag bekend.

“De kroonprinses heeft bij diverse andere gelegenheden haar steun aan de lhbti-gemeenschap getoond en gepleit voor gelijke rechten voor iedereen”, zegt Pride Week-organisator Lars Henriksen. “Het is een sterk signaal richting Denemarken dat wij – iedereen in onze gemeenschap – verenigd zijn in ons doel om ervoor te zorgen dat iedereen zich veilig voelt en weet dat ze allemaal gewaardeerde leden van de samenleving zijn.”

Pride Week in Kopenhagen vindt plaats van maandag 17 tot en met zondag 23 augustus met zo’n honderd evenementen op het plein voor het stadhuis. De parade vindt dit jaar vanwege de coronacrisis digitaal plaats op zaterdag 22 augustus. Op diezelfde avond gaat Mary tijdens een televisieregistratie speechen.

Anderhalve week geleden gaf de Zweedse kroonprinses Victoria al een voorbeeld door Pride Week in haar eigen land te openen met een toespraak op YouTube.


Meer Denemarken

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.