Mary net zo ambitieus als conferentie

Vorsten

2016-05-18 18:02:00

De Deense kroonprinses Mary hoopt dat de lidstaten de vorig jaar september aangenomen duurzame ontwikkelingsdoelen ook daadwerkelijk gaan uitvoeren. Dat zei ze woensdag in Kopenhagen in een gesprek met Nederlandse media in de wandelgangen van de internationale vrouwenconferentie Women Deliver.

De kroonprinses is beschermvrouw van de conventie die eens in de drie jaar wordt gehouden. “Ik ben net zo ambitieus als deze conferentie ambitieus is”, aldus Mary. Ze hoopte dat de 5000 deelnemers veel nieuwe ideeën en contacten de afgelopen dagen hebben opgedaan, en nieuwe allianties hebben gesmeed. “Die kunnen bij thuiskomst in eigen land weer worden benut”, wist de kroonprinses.

De conferentie kwam volgens Mary op een belangrijk moment, driekwart jaar na aanname van de ontwikkelingsdoelen. In veel bijeenkomsten in Kopenhagen is gesproken over hoe vrouwen daar bij betrokken kunnen worden en hoe de ambitieuze doelen kunnen worden uitgevoerd. “Ik hoop dat deze conferentie en wat hier is besproken daartoe bijdragen.”

Kroonprinses Mary, die woensdagmorgen door echtgenoot kroonprins Frederik werd vergezeld naar het Bella Center, woonde twee paneldiscussies bij waar respectievelijk prinses Mabel en koningin Máxima het woord voerden.


Meer Denemarken

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig