Mary ontmoet president Burkina Faso

Vorsten

30-10-2021 12:59:51

De Deense kroonprinses Mary heeft een bezoek gebracht aan Burkina Faso. Samen met de Deense minister voor Ontwikkelingshulp Flemming Møller Mortensen bezocht ze er projecten op het gebied van gezondheid en klimaat. Ook had ze een ontmoeting met de president.

Denemarken en Burkina Faso werken al vijfentwintig jaar samen aan de ontwikkeling van het West-Afrikaanse land, dat als een van de armste ter wereld geldt. Mary bezocht het land voor het laatst vijf jaar geleden. Tijdens het huidige bezoek zag de kroonprinses hoe de voor veel inwoners toch al moeilijke leefomstandigheden nog zwaarder zijn geworden door klimaatverandering en de gevolgen van de Covid-19-pandemie.

Met haar bezoek wilde de kroonprinses met name aandacht vestigen op de gezondheid en rechten van meisjes en vrouwen uit regio’s die kampen met veel armoede, onrust en klimaatverandering. Mary bezocht een aantal door Denemarken gesteunde initiatieven op dat gebied. Ook sprak ze met president Roch Kaboré over de samenwerking tussen beide landen.


Meer Denemarken

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft