Mary bezoekt kraamkliniek

Vorsten

2015-02-18 09:46:00

ADDIS ABEBA – Kroonprinses Mary van Denemarken heeft dinsdag een kraamkliniek in Ethiopië bezocht waar vrouwen behandeld worden voor complicaties door besnijdenis, meldt het Deense hof. Mary is drie dagen op bezoek in het Afrikaanse land.

De reis van Mary richt zich op de gezondheid en rechten van vrouwen en kinderen, met name in humanitaire noodsituaties, en op vrouwenbesnijdenis. Mogens Jensens, de Deense minister van Ontwikkelingssamenwerking, vergezelt Mary tijdens het bezoek, dat maandag begon in de hoofdstad Addis Abeba. Vorig jaar maakten ze samen een soortgelijke reis naar Zuid-Afrika.

Dinsdag bezocht Mary ook een gemeenschap in de wijk Afambo in de regio Afar, in het noordoosten van Ethiopië. Ze ging daar in gesprek met leden van de gemeenschap over hoe genitale verminking bij vrouwen kan worden voorkomen. Ook sprak ze over het kindhuwelijk.

Advies

De kroonprinses luisterde naar de ervaringen van vrouwen die op jonge leeftijd trouwden en werden besneden. Ze bracht een bezoek aan een plaatselijke school waar meisjes in de leeftijd van 12 tot 18 jaar advies krijgen over de kwesties.

Mary sloot de dag af met een bezoek aan het Mille Maternity-ziekenhuis in Afar, dat gerund wordt door een lokale afdeling van het United Nations Population Fund en gesteund wordt door UNICEF. Ze kreeg een rondleiding door het ziekenhuis en sprak met patiënten.


Meer Denemarken