Naruhito op stap met Frederik en Mary

Vorsten

2017-06-16 11:15:00

De Japanse kroonprins Naruhito gaat op de eerste dag van zijn officiële bezoek aan Denemarken op stap met kroonprins Frederik en kroonprinses Mary. De Deense koningin Margrethe, die met het koningsschip Dannebrog elders in het land op streekbezoek is, heeft de donderdag in Kopenhagen aangekomen Japanse gast nog niet ontmoet. Dat gebeurt pas zondag, wanneer ze hem een lunch aanbiedt op Fredensborg Slot.

De beide kroonprinsen waren vrijdagmorgen al in de citadel van van Kopenhagen, vlak bij het koninklijk paleizencomplex Amalienborg, voor een kranslegging op het Prinsessenbastion bij het monument ter ere van Deense militairen die na 1948 bij vredesoperaties zijn omgekomen. Naruhito en Frederik bekeken ook de herdenkingsmuur, waarop de namen staan van de onder meer in Afghanistan gesneuvelde militairen.

Naruhito, die naar Denemarken is afgereisd zonder echtgenote Masako, opent vrijdagmiddag in het Christian VIII’s paleis van Amalienborg, een bijzondere tentoonstelling over ‘Japan en het Deense koningshuis’, over de nu 150 jaar oude betrekkingen tussen beide landen en vorstenhuizen. De kroonprins wordt bij de opening van de expositie vergezeld door kroonprins Frederik en kroonprinses Mary.

De dag wordt afgerond met het jubileumconcert ‘Kotos harmonische klank’ in het Koninklijk Deens Theater. Ook daar wordt de Japanse kroonprins vergezeld door het Deense kroonprinselijk paar.


Meer Denemarken

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.