Ook Deense kroonprinses actief op Wereld Kinderrechtendag

Vorsten

20-11-2020 21:20:36

Kroonprinses Mary van Denemarken is vrijdag ook in actie gekomen op Wereld Kinderrechtendag. Ze sprak via een videoverbinding met drie kinderen en de Deense UNICEF-ambassadeur Sofie Østergaard.

De kroonprinses en de kinderen spraken onder meer over hoe het is om kind en jongere te zijn in Denemarken. Ook de coronacrisis kwam aan bod. De kinderen Esther, Thea en Vilma vertelden over hoe de lockdown hun leven heeft veranderd. Het gesprek ging verder over hoe kinderrechten in de wereld worden nageleefd.

Wereld Kinderrechtendag wordt jaarlijks gehouden op 20 november, de verjaardag van het VN-Verdrag inzake de rechten van het kind. Dat verdrag werd in 1989 door de landen van de Verenigde Naties aangenomen.

Mary was niet de enige royal die zich liet zien bij de activiteiten rond Wereld Kinderrechtendag. De Belgische koningin Mathilde sprak met kinderen over armoede en uitsluiting en de Zweedse kroonprinses Victoria nam deel aan een webinar over een rapport rond kinderrechten dat mede is opgesteld door de gezondheidsorganisatie WHO.


Meer Denemarken

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.