Ook prins Christian en prinses Isabella weer naar school

Vorsten

19-05-2020 18:18:48

De Deense prinses Isabella en prins Christian hebben hun eerste schooldagen er weer op zitten. De oudste kinderen van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary zaten maandag, net als andere leerlingen van de zesde tot de tiende klas, weer in de schoolbanken.

Sinds maandag mogen ook oudere kinderen weer naar school in Denemarken. Het Deense hof bevestigde tegenover Billed Bladet dat Christian, die in de achtste klas zit, en Isabella, die in de zesde klas zit, maandag weer naar school zijn gegaan. Dat betekent dat Frederik en Mary na zo’n twee maanden geen thuisonderwijs meer hoeven te verzorgen. Hun jongste kinderen, de tweeling prinses Josephine en prins Vincent, mochten in april al terug naar school.

Heel Denemarken went ondertussen aan het nieuwe normaal, met strenge coronamaatregelen op scholen en de horeca. Ook voor de koninklijke familie begint het normale leven weer. Zo verhuisde Frederiks jongere broer prins Joachim eerder deze maand met zijn gezin terug naar Frankrijk. In Parijs begon hij vorig jaar aan een militaire managementsopleiding. Vanwege de coronacrisis besloot Joachim eind maart terug te keren naar Denemarken.


Meer Denemarken

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.