PETA boos over poseren in zeehondenbont

Vorsten

2016-10-20 19:27:00

Het Deense kroonprinselijk paar ligt weer onder vuur van PETA, de militante actiegroep die strijdt voor een ethische behandeling van dieren. Aanleiding is de postzegel die Groenland volgende maand uitbrengt ter gelegenheid van het koperen huwelijk van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary. Daarop staat het gezin afgebeeld in traditionele Groenlandse kleding – inclusief schoeisel gemaakt met zeehondenbont.

Volgens Sascha Camilli, de Europese woordvoerder van PETA, was de kledingkeuze allesbehalve feestelijk en volstrekt ongepast. “Hoe kun je voor een koperen bruiloft de familie kleding laten aandoen gemaakt van de huiden van dieren die zijn afgeslacht”, aldus Camilli.

Ze vindt dat de Denen nieuwe tradities moeten beginnen, waarbij kleding gemaakt van dierenhuiden en bont in de ban wordt gedaan. Mary kreeg in september ook al de wind van voren van PETA toen ze bij een bezoek aan Groenland een jas droeg van zeehondenhuid, ontworpen door een Groenlandse couturier.

De Deense koninklijke familie echter houdt vast aan de gebruiken van de inheemse bevolking van het autonome Groenland, waar de jacht op zeehonden niet is verboden.


Meer Denemarken

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!