Prins Felix viert 18e verjaardag in Frankrijk

Vorsten

22-07-2020 10:22:47

De Deense prins Felix is woensdag meerderjarig geworden. Volgens het Deense hof viert hij zijn achttiende verjaardag in besloten kring met familie en vrienden. Dat gebeurt in het zuiden van Frankrijk, zo weet het weekblad Billed-Bladet. Felix is met zijn broer prins Nikolai en vader prins Joachim en diens tweede gezin op vakantie in Cahors, op het wijngoed van zijn grootouders, het Château de Cayx.

Billed-Bladet meldt dat Felix’ moeder gravin Alexandra, die in 2005 scheidde van Joachim, ook is uitgenodigd voor het verjaardagsfeest zodat de jarige met zijn beide ouders kan feesten. De prins, die na de zomer naar de derde klas van het Hellerup Gymnaisum gaat, heeft altijd bij zijn moeder gewoond.

Voor Alexandra, gravin van Frederiksborg, markeert woensdag een belangrijke verandering in haar eigen leven. Enkele jaren geleden namelijk besloot ze de toelage van ruim 350.000 euro die ze van de Deense staat krijgt op de achttiende verjaardag van haar jongste zoon te laten stopzetten. Dit ondanks het feit dat de zogenoemde apanage haar voor het leven was verleend.

“Het is duidelijk dat ik verder moet met mijn leven. Ik geloof erin dat wanneer één deur zich sluit, het belangrijk is nieuwe deuren te openen”, verklaarde Alexandra (55) haar beslissing. “Maar het is een beetje moeilijk om nieuwe deuren te openen, als je de oude ook openhoudt.”

Meer Denemarken