Prins-gemaal Henrik voortaan prins Henrik

Vorsten

14-04-2016 15:02:00

De Deense prins-gemaal Henrik heeft zijn titel aan laten passen. De man van koningin Margrethe gaat voortaan weer door het leven als prins Henrik.

De 81-jarige Henrik gaf eind vorig jaar aan het rustiger aan te willen gaan doen en met pensioen te gaan. Sinds begin dit jaar werkt koningin Margrethe veel officiële taken zonder haar echtgenoot af. Woensdag verscheen Henrik wel aan Margrethes zijde toen de Mexicaanse president in Denemarken werd ontvangen voor een staatsbezoek.

Henriks besluit voortaan weer door het leven te gaan als prins heeft volgens koningshuiskenners te maken met zijn pensioen. “Hij heeft de hoop op de titel koning opgegeven en neemt aan minder evenementen deel, dus het is logisch dat hij anders wordt aangesproken”, stelt Lars Hovbakke Sørensen in het boulevardblad Ekstra Bladet.

Henrik was tot 2005 ook enkel prins. Hij vroeg om de titel prins-gemaal om het onderscheid tussen de echtgenoot van de koningin in de andere prinsen binnen de familie duidelijker te maken. Henriks titel is al aangepast op de website van het Deense hof.

Meer Denemarken