Prins Joachim gaat beginnen aan nieuwe baan

Vorsten

17-09-2020 22:57:42

De Deense prins Joachim gaat, na enige weken vertraging, aan de slag op de Deense ambassade in Parijs in zijn nieuwe functie als defensieattaché. Joachim plaatste donderdag op Instagram een foto van zichzelf en echtgenote prinses Marie met mondkapjes bij het ambassadegebouw met de tekst: “Blij om hier elke dag te komen”.

View this post on Instagram

Sammen i Paris ?? Dejligt at det nu er hverdag igen.

A post shared by DET DANSKE KONGEHUS ?? (@detdanskekongehus) on

Het is de bedoeling dat Joachim in een rustig tempo en in eerste instantie vanuit huis aan het werk gaat. De prins werd begin juli tijdens zijn vakantie op het koninklijke wijngoed Château de Cayx in het zuiden van Frankrijk getroffen door een bloedstolsel in de hersenen. Aanvankelijk was het plan dat hij eind augustus weer aan de slag zou gaan, maar dat kwam te vroeg.

Joachim had volgens medische experts het geluk dat medische hulp snel en adequaat kon worden geboden. Eerst in Cahors en daarna in het universitair ziekenhuis van Toulouse. Daar werd de bloedprop verwijderd. Doktoren verklaarden dat de prins geen blijvende schade heeft opgelopen.

Joachim (51), jongste zoon van koningin Margrethe, woont al een jaar met zijn echtgenote en hun kinderen Henrik en Athena in Frankrijk.


Meer Denemarken

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord