Prins Joachim krijgt baan op Deense ambassade in Parijs

Vorsten

11-06-2020 16:24:10

Prins Joachim, de jongste zoon van de Deense koningin Margrethe, blijft de komende jaren in Parijs. Hij wordt per 1 september de nieuwe defensie-attaché op de Deense ambassade in de Franse hoofdstad. Dat heeft het Deense ministerie van Defensie bekendgemaakt.

De 51-jarige Joachim verblijft al enige tijd in Parijs, waar hij sinds september de École Militaire, de hoogste Franse militaire managementopleiding, volgt. Tijdens de coronacrisis studeerde hij een tijdje vanuit Denemarken maar vorige maand keerde Joachim weer terug in Frankrijk samen met zijn vrouw prinses Marie en jongste kinderen Henrik (11) en Athena (8).

Hoewel de baan op de ambassade een fulltime job is, blijft Joachim “waar mogelijk” ook koninklijke taken uitvoeren. De functie in Parijs is in ieder geval voor drie jaar met mogelijkheid tot verlenging.

Omdat Joachim al een toelage uit de staatskas krijgt, ontvangt hij geen salaris. Ook andere zaken, zoals huisvesting, worden niet betaald.


Meer Denemarken

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.