Prins Joachim maakt selfie op militaire basis in Mali

Vorsten

2019-12-21 15:36:34

Prins Joachim van Denemarken heeft een bezoek gebracht aan militairen in Tsjaad, Niger en Mali. Dat deed hij samen met medestudenten van de École Militaire, de hoogste Franse militaire managementopleiding in Parijs. Daar is hij na de zomer aan begonnen.

Op Instagram plaatste Joachim een selfie tussen de legertenten op de Franse militaire basis en foto’s van de Deense militairen die hij ontmoette in Mali. “Hier werd ik uitgenodigd voor Deense appeltaart, waar ik natuurlijk iedereen prettige kerstdagen wenste”, schrijft Joachim bij de fotoreeks. “De Deense bijdrage en de inspanningen van de Deense soldaten worden zeer op prijs gesteld door de coalitie.”

In Denemarken nam zijn moeder koningin Margrethe ondertussen haar intrek in kasteel Marselisborg Slot. Tijdens haar verblijf in het kasteel bij Aarhus zal er de komende dagen elke dag om 12.00 ‘s middags een wisseling van de wacht zijn bij de hoofdingang, vermeldt de website van het Deense koninklijk huis.

De koningin blijft tot vlak voor de jaarwisseling in Aarhus en gaat dan naar terug naar Kopenhagen om in paleis Amalienborg haar nieuwjaarsboodschap voor te lezen. In de eerste dagen van januari houdt ze er nieuwjaarsontvangsten.


Meer Denemarken

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig