Mabel krijgt prijs van Mary

Vorsten

2015-03-12 20:44:00

LONDEN – Prinses Mabel is donderdagavond in Banqueting House in Londen geëerd voor haar werk voor de organisatie Girls Not Brides. Die zet zich wereldwijd in om een einde te maken aan kindhuwelijken. Tijdens een galadiner kreeg Mabel de Champion for Change Award uitgereikt door de Deense kroonprinses Mary. Die is beschermvrouw van het evenement.

De prijs wordt jaarlijks toegekend aan leiders en visionairs die een ‘gendergelijke’ wereld een stukje dichterbij brengen. In 2012 ontving de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton de onderscheiding.

Behalve prinses Mabel kregen ook de Britse oud-minister van Buitenlandse Zaken William Hague en Monique Villa, de baas van Thomson Reuters, de award. Hague voor zijn strijd om een einde te maken aan seksueel geweld bij oorlogen en conflicten en Villa voor haar inspanningen om een einde te maken aan mensensmokkel en moderne slavernij.

Het diner wordt georganiseerd door het International Centre for Research on Women (ICRW). Dat werkt onder meer door middel van onderzoek aan kennis over de problemen en uitdagingen voor vrouwen, en het bereiken van gendergelijkheid, economische stabiliteit en gelijke kansen in de maatschappij. Vorige week vrijdag hield de Belgische koningin Mathilde in Washington nog een toespraak op een bijeenkomst van ICRW.


Meer Denemarken