Prinses Marie: dochter Athena is een tomboy

Vorsten

2016-08-22 15:12:00

Prinses Athena, de dochter van de Deense prins Joachim, is volgens haar moeder prinses Marie een echte tomboy. De vierjarige prinses houdt zich helemaal niet bezig met sieraden en andere vrouwendingen, zei Marie tegen Billed Bladet.

Marie vergaapte zich zondagmiddag aan de juwelen en horloges die tentoon werden gesteld tijdens de Copenhagen Jewellery & Watch Show. De prinses was onder de indruk van de innovatieve kracht van de Scandinavische juwelen- en horlogemakers die op de beurs hun creaties tonen en verhandelen.

Na afloop van haar rondleiding langs alle pracht en praal kreeg Marie de vraag of haar dochter ook zo van sieraden houdt. “Nee, ze is echt een tomboy”, antwoordde de prinses. “Maar wat niet is, kan nog komen.”

Athena is het jongste kind van Marie en prins Joachim. Ze heeft een oudere broer, Henrik van zeven, en twee halfbroers. Prins Nikolai (zestien) en prins Felix (veertien) komen voort uit Joachims eerste huwelijk met gravin Alexandra.


Meer Denemarken

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.