Mary en haar kinderen bij Eurovisiesongfestival

Vorsten

08-05-2014 19:46:00

KOPENHAGEN – De Deense kroonprinses Mary heeft donderdag een bezoek gebracht aan het Eurovisiesongfestival. In de hoofdstad Kopenhagen ontmoette de prinses zangeres Jessica Mauboy. De Australische treedt bij de tweede halve finale op als gast.

Mauboy was verrast om de kroonprinses te ontmoeten. Tegen SBS zei ze helemaal sprakeloos te zijn van de ontmoeting. Mary had ook haar twee oudste kinderen meegenomen. Mauboy vond het geweldig om prins Christian (8) en zijn zusje prinses Isabella (6) te ontmoeten.

De 42-jarige kroonprinses reikte eerder op de dag twee studiebeurzen uit aan twee Australische studenten. Prinses Mary, zelf van Australische komaf, is de oprichter van een speciaal fonds voor uitwisselingsstudenten. In haar toespraak prees ze Emma Bowers en Harry Barton voor hun inzet.

“Jullie hebben de kans gegrepen internationale ervaring op te doen. Daarvan zullen jullie niet alleen tijdens je academische loopbaan profijt trekken, maar zeker ook in jullie privéleven”, zei Mary tegen de studenten volgens de universiteit van Kopenhagen.

Meer Denemarken