Eerste schooldag tweeling Frederik en Mary

Vorsten

2017-08-15 10:37:00

2017-08-15 00:00:00 Danish Crown Prince Frederik and Crown Princess Mary pose with their twins Prince Vincent (R) and Princess Josephine (L) in front of Amalienborg Castle in Copenhagen on the sibling's first day of school on August 15, 2017. The Prince and Princess will be attending Tranegaard School in Hellerup north of Copenhagen as their older siblings Prince Christian and Princess Isabella. / AFP PHOTO / Scanpix Denmark / Liselotte Sabroe / Denmark OUT

Niet alleen prins Vincent en prinses Josephine waren dinsdag gespannen. Ook voor de Deense kroonprins Frederik en zijn vrouw kroonprinses Mary was het een bijzondere dag. Hun zesjarige tweeling ging voor het eerst naar school.

Vincent en Josephine zitten niet bij elkaar in de klas. “Ik ga naar groep A en Vincent gaat naar groep B”, vertelde de prinses voor aanvang van de eerste schooldag tijdens een fotosessie bij paleizencomplex Amalienborg. De tweeling gaat, net als grote broer en zus prins Christian en prinses Isabelle, naar de Tranegård-school in Hellerup.

Frederik en Mary kozen er bewust voor hun jongste kinderen in aparte klassen te zetten. “Ze zijn elkaars beste vrienden”, legde de kroonprins uit aan de Deense media. “Het is goed voor ze om nieuwe vriendjes te maken. Ze kunnen elkaar opzoeken tijdens de pauzes en zien elkaar thuis.”

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Moeilijk

Ook het kroonprinselijk paar vond de eerste schooldag spannend. “Het voelt goed. Spannend is het altijd, maar het hoort erbij”, zei Frederik. “Ik heb het er moeilijk mee”, gaf Mary toe.

Nu ook Vincent en Josephine aan hun schoolloopbaan zijn begonnen, gaan alle acht kleinkinderen van koningin Margrethe naar school. Prinses Athena, met haar vijf jaar het jongste kleinkind van de Deense vorstin, ging vrijdag voor het eerst met haar schooltas op pad. Vader prins Joachim bracht haar naar de Sct. Joseph Søstrenes school.


Meer Denemarken