Volgepakt programma Frederik en Mary

Vorsten

19-05-2015 03:30:00

HAMBURG – Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary beginnen dinsdag aan een volgepakt officieel bezoek aan de Duitse deelstaten Hamburg en Beieren. Het kroonprinselijk paar wordt tijdens de driedaagse reis vergezeld door een handelsdelegatie waaraan 75 Deense bedrijven deelnemen. Doel van het bezoek is dan ook om Deense producten en bedrijven onder Duitse aandacht te brengen.

Dat gebeurt onder de noemer ‘de Deense manier van leven’. Daarbij onder meer wordt gekeken naar duurzaam leven (‘Sustainable living’), door middel van architectuur, stedenbouw en hernieuwbare energie. Ook gezond leven (‘Healthy living’) komt aan bod met aandacht voor farmaceutische producten, hulpmiddelen en medische apparatuur en technologie. Leuk en lekker (‘Tasty living’) leven kan ook, met Deense gastronomie, en ‘Deens design’ (‘Stylish living’) is present op het gebied van mode, meubels en interieur.

Al die onderdelen krijgen dinsdagmorgen in het stadhuis van Hamburg speciale aandacht tijdens aparte seminars die door het kroonprinselijk paar één voor één worden bezocht. De rondgang wordt afgesloten met een lunch aangeboden door de burgemeester en tevens minister-president van Hamburg, Olaf Scholz.

In de middag gaan Frederik en Mary deels apart op pad, om zoveel mogelijk aan Denemarken-promotie te kunnen doen. Mary bezoekt onder meer een Edeka-supermarkt, waar een ‘Deens straatje’ is ingericht met Deense producten. Frederik gaat onder meer naar de Barmbek-kliniek en woont in HafenCity nog een bijeenkomst bij over duurzaam leven en een duurzame stad. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezochten in maart een soortgelijke conferentie.

Meer Denemarken