Carl Gustaf en Silvia naar Margrethe

Vorsten

2015-03-11 21:28:00

KOPENHAGEN – Koning Carl Gustaf en koningin Silvia van Zweden komen in april de 75e verjaardag van de Deense koningin Margrethe meevieren. Dat heeft het Zweedse hof woensdag bevestigd tegenover het Deense weekblad Billed-Bladet.

De komst van het Zweedse koningspaar is geen verrassing. Bij alle belangrijke gebeurtenissen in de Deense koninklijke familie zijn de Zweden van de partij. Billed-Bladet speculeert erop dat Carl Gustaf en Silvia ook een aantal van hun kinderen meenemen. Dat zou Sofia Hellqvist, de verloofde van prins Carl Philip, de kans geven in internationaal koninklijk gezelschap te debuteren.

De verwachting is dat het Noorse koningspaar het feest op 15 en 16 april eveneens zal bijwonen, en ook koning Willem-Alexander zal als petekind van de Deense koningin niet willen ontbreken. In 2010, toen de vorstin haar zeventigste verjaardag vierde, waren Willem-Alexander en Máxima ook present, samen met koningin Beatrix.

Ze hadden er zelfs een treinreis voor over om in Kopenhagen te komen. Een vulkaanuitbarsting op IJsland maakte vliegverkeer in dit deel van Europa onmogelijk.


Meer Denemarken