Doopjurk en hobbelpaard prins George te zien

Vorsten

27-07-2014 11:12:00

LONDEN – De doopjurk van de kleine Britse prins George is deze zomer te zien in Buckingham Palace in Londen, samen het hobbelpaard dat hij kreeg van de Amerikaanse president Barack Obama. De tentoonstelling ging dit weekend open voor publiek.

Het hoofd van het hobbelpaard is gemaakt van een boom die bij het Witte Huis stond. ”Heel bijzonder en speciaal gemaakt voor prins George. Het is rood-wit-blauw, net als de Engelse en Amerikaanse vlag”, zegt curator Anna Reynolds.

De zijden en satijnen doopjurk, die George in oktober droeg, kan wel eens een echte trekpleister bij de jaarlijkse expositie in het paleis worden. Het thema van dit jaar, ‘koninklijke jeugd’, is geïnspireerd op de geboorte in juli vorig jaar van het zoontje van prins William en zijn vrouw Catherine. In de sectie kinderkleding is ook het matrozenpakje te zien dat zijn vader in 1986 als kind droeg bij de trouwerij van prins Andrew en Sarah Ferguson. Zara Philips was bij die gelegenheid bruidsmeisje. Het trouwjurkje dat ze droeg is eveneens onderdeel van de expositie.

Speelgoed

Verder wordt in de Muziek Kamer, waar William is gedoopt, het doopvont tentoongesteld dat bij vele koninklijke doopceremonies is gebruikt, waaronder die van George. Koningin Victoria liet het in 1841 maken voor de ceremonie van haar dochter Victoria.

Speelgoed van de Britse koningin Elizabeth II en haar zus prinses Margaret (1930-2002) is ook opgenomen in de expositie. Liefhebbers kunnen onder meer een speelgoedpaard bewonderen waar de zusjes vroeger graag op zaten.

De tentoonstelling is tot 28 september te bezoeken.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord