Drukke dagen voor prinses Beatrix

Vorsten

2014-09-04 07:56:00

DEN HAAG – Prinses Beatrix heeft deze week nog enkele publieke activiteiten in de agenda staan. Zij verricht donderdag een opening en woont een voorstelling bij en wordt vrijdag in Duitsland ook verwacht voor een opening.

De prinses opent donderdag eerst het Paviljoen Nederland en de Eerste Wereldoorlog op het landgoed van Huis Doorn in de provincie Utrecht. De expositie geeft aan de hand van vijf thema’s een beeld van het dagelijks leven ten tijde van de Eerste Wereldoorlog.

Donderdagavond is de prinses aanwezig bij de dansvoorstelling Free To Move in het Lucent Danstheater in Den Haag. Free To Move is een initiatief van het Prinses Beatrix Spierfonds en Holland Dance waarbij de top van de Nederlandse moderne dans zich belangeloos inzet voor de strijd tegen spierziekten. Aan de voorstelling werken acht dansgezelschappen mee.

Vrijdag wordt Beatrix verwacht in het Duitse Hitzacker. Daar opent ze de Prinz-Claus-Promenade. Na de onthulling van de plaquette van de nieuwe promenade wijdt de prinses deze in met een wandeling. Zij krijgt daarbij uitleg over het hoogwaterbeveiligingsbouwwerk, waar de Prinz-Claus-Promenade deel van uitmaakt.


Meer Vorstenhuizen