Drukke week voor koning en koningin

Vorsten

2014-09-29 06:17:00

DEN HAAG – Er staan deze week meerdere publieke optredens gepland voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Dat valt op te maken uit de agenda op de website van het Koninklijk Huis.

Dinsdag geeft de koning acte de présence in Den Bosch. Hij is aanwezig bij de opening van het nieuwe R&D-centrum van Plantlab in De Gruyter Fabriek. Zijn echtgenote verricht dinsdag de opening van het nieuwe museum Micropia van de Amsterdamse dierentuin Artis.

Een dag later neemt Willem-Alexander het eerste exemplaar van de Bijbel in gewone taal in ontvangst in het World Forum in Den Haag. Met deze vertaling wil het Nederlands Bijbelgenootschap de Bijbel begrijpelijk maken voor een breed lezerspubliek.

Overdekte markt

Koningin Máxima geeft woensdag een toespraak bij een symposium van het platform Wijzer in geldzaken, over het stimuleren van verantwoord financieel gedrag. Ook opent zij de Markthal Rotterdam, een overdekte voedselmarkt in het centrum van de havenstad.

Koning Willem-Alexander wordt donderdag verwacht in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Hij woont daar de uitreiking bij van de Heinekenprijzen voor wetenschap en kunst. Er worden zes internationale prijzen verdeeld en vijf prijzen voor jonge Nederlandse wetenschappers.

Prinses Beatrix is donderdag aanwezig bij de uitreiking van de Max van der Stoel Award in het Spaansche Hof in Den Haag. De volgende dag opent ze een nieuwe opvanglocatie van het Leger des Heils in Amsterdam.


Meer Vorstenhuizen

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.