Drukke werkweek voor koninklijke familie

Vorsten

19-01-2014 09:00:00

DEN HAAG – De leden van de koninklijke familie vieren zondag de 71e verjaardag van prinses Margriet. Maar hierna wacht een drukke werkweek.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima ontvangen maandagochtend François Hollande op Paleis Noordeinde. In de middag luncht het koningspaar ook met de Franse president. Zowel Hollande als Willem-Alexander houden dan een toespraak.

Prinses Beatrix is op maandag in Amsterdam. Ze woont het Balletgala van Stichting Danserfonds ’79 in het DeLaMar Theater bij. Een dag later, op 21 januari, opent Willem-Alexander het gerenoveerde BOVAGhuis langs de rijksweg A12 in Bunnik.

Euromunten

De koning slaat woensdag nieuwe Nederlandse euromunten in Utrecht, nadat zijn schoonzus prinses Laurentien de Nationale Voorleesdagen heeft afgetrapt met een voorleesontbijt op basisschool De Horizon in Delft.

Donderdag staat voor het koningspaar een kennismakingsbezoek aan Italië op het programma. Zij worden tijdens hun reis vergezeld door de minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans.

Beatrix heeft tot slot zaterdag nog een verplichting op de agenda staan. De prinses is ’s avonds in het Lucent Danstheater in Den Haag bij de opening van de veertiende editie van het Holland Dance Festival.


Meer Vorstenhuizen

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel