Elizabeth grapt over vele verjaardagsfeestjes

Vorsten

2016-06-12 15:06:00

Koningin Elizabeth wordt ook zondag in het zonnetje gezet vanwege haar negentigste verjaardag. In een speech bedankte de Britse vorstin voor de vele felicitaties en grapte ze over alle festiviteiten. “Hoe ik me voel als in december nog steeds Happy Birthday wordt gezongen, weet ik nog niet.”

Elizabeth sprak zondagmiddag kort voor aanvang van de parade die deel uitmaakt van de Patrons Lunch. Voordat ze de aanwezigen toesprak, reed Elizabeth met haar echtgenoot prins Philip in een open Range Rover langs de tienduizend vertegenwoordigers van instellingen waarvan ze beschermvrouwe is.

Andere leden van de Britse koninklijke familie gingen te voet langs het publiek en maakten hier en daar een praatje. Voor Lady Louise Mountbatten-Windsor, de twaalfjarige dochter van prins Edward, was het de eerste keer dat ze handjes schudde met het publiek.

Regen

Voordat de Britse ‘royals’ zich lieten zien, kregen de tienduizend aanwezigen een picknickmand met lunch aangeboden. Die moest in de stromende regen worden genuttigd, maar toen onder anderen prins William, zijn vrouw Kate, prins Harry en prinses Anne aan hun wandeling over The Mall begonnen, was het droog.

De koningin was zondag niet de enige die een speech had voorbereid, ook prins William sprak een paar woorden. Hij bedankte alle organisatoren, in het bijzonder zijn neef Peter Phillips. Het oudste kleinkind van Elizabeth is initiatiefnemer van de Patrons Lunch. Namens alle kleinkinderen en achterkleinkinderen bedankte William zijn oma voor alles wat ze voor de familie doet. “We zouden je geen gelukkigere verjaardag kunnen wensen.”

Elizabeths verjaardag wordt al maanden gevierd. Op 21 april was de koningin jarig en vorige maand werd de verjaardag gevierd in Windsor. De grootschalige lunch en parade voor Buckingham Palace markeren zondag het einde van drie dagen feestelijkheden in Londen. Vrijdag was er een dankdienst in St Paul’s Cathedral, zaterdag vond de traditionele militaire parade plaats.


Meer Vorstenhuizen