Elizabeth na 7 weken weer naar huis

Vorsten

2014-02-10 15:21:00

LONDEN – Koningin Elizabeth is maandag na een vakantieverblijf van 7 weken, teruggekeerd in Windsor. In Kings Lynn bij het koninklijk landgoed Sandringham stapte de 87-jarige vorstin in de trein die haar naar Londen bracht.

De koningin maakte de reis zonder echtgenoot prins Philip die maandagavond nog gastheer is bij een diner in Sandringham House voor de Game and Wildlife Conservation Trust, waarvan Philip (92) beschermheer is.

De Britse koningin vertrekt doorgaans vlak voor kerst naar haar buitenverblijf in Norfolk en blijft daar traditioneel tot kort na 6 februari, de dag waarop in 1952 haar vader koning George VI in Sandringham overleed en Elizabeth koningin werd. Elizabeth laat zich in die 7 weken dat ze in Sandringham is, alleen zien bij het wekelijkse kerkbezoek.

Voor de koningin en prins Philip staan de komende maanden 2 korte buitenlandse reizen op het programma. In april gaat het paar naar Rome voor ontmoetingen met de Italiaanse president Giorgio Napolitano en paus Franciscus en in juni zijn ze in Normandië voor de 70e herdenking van D-Day. Dan brengen ze meteen ook een staatsbezoek aan Frankrijk.


Meer Vorstenhuizen