5 x opvallende hoeden van prinses Beatrice

redactievorsten

08-08-2021 09:00:00

Gewoon is ook maar gewoon, moet prinses Beatrice regelmatig denken bij het selecteren van haar hoed of fascinator. Bij een bruiloft of koninklijk feestje laat ze met haar hoedenkeuze regelmatig de hoofden draaien, maar het moet gezegd: de prinses heeft lef!

Prinses Beatrice leeft aardig buiten de spotlights, maar op het huwelijk van prins William en Catherine in 2011 praat iedereen over – uiteraard – de bruid, het achterwerk van de zus van de bruid én de hoed van Beatrice. Dat heeft ze te danken aan de creatieve geest van hoedenmaker Philip Treacy. De hoed werd beroemd en later geveild voor het goede doel voor 131.000 pond.

Tijdens de kerstdienst in 2005 nam Beatrice duidelijk het advies van grootmoeder Elizabeth ter harte: met een opvallende kleur val je goed op in de menigte.

In 2008 waren de vlinders niet alleen voorbehouden aan het pasgetrouwde koppel Peter Philips en Autumn Kelly, maar ook aan Beatrice met haar creatie van Philip Treacy.

Ook als de hoed in een neutrale tint is vormgegeven, weet Beatrice prima een statement te maken, zoals hier tijdens Trooping the Colour in 2007.

Beatrice’s okergele fascinator tijdens Trooping the Colour 2016 was dan misschien wel het kleinste exemplaar op het balkon, maar tegelijkertijd de meest opvallende!

Maar als we het dan toch over Beatrice’s bijzondere ‘hoofddeksels’ hebben, dan mag deze toch niet ontbreken! Voor haar intieme bruiloft met Edoardo Mapelli Mozzi in de zomer van 2020 leende ze een diadeem van de koningin, en wel het exemplaar dat Elizabeth zelf droeg op haar huwelijksdag in 1947. Haar jurk was een avondjurk van Elizabeth uit de jaren 60, die voor haar iets werd aangepast.

Test uw kennis

Herkent u de hoedenmodellen van Máxima? Doe de quiz!


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft