70 vliegtuigen eren koningin Elizabeth vanwege troonjubileum

Vorsten

15-05-2022 07:42:03

Tijdens de viering van het 70-jarige troonjubileum van de Britse koningin Elizabeth vliegen zeventig vliegtuigen en helikopters over Buckingham Palace, heeft het ministerie van Defensie zondag bekendgemaakt.

Ze vormen het hoogtepunt van de jaarlijkse militaire parade, die bekend staat als Trooping the Color, voor de verjaardag van de nu 96-jarige monarch. Er doen 1500 soldaten en 250 paarden mee aan de parade op 2 juni, die onderdeel uitmaakt van de vierdaagse viering van het platina jubileum.

Terwijl vliegtuigen over het paleis scheren, laat de koninklijke familie zich meestal op het paleisbalkon aan de onderdanen zien. De Britse prinsen Andrew en Harry zullen niet verschijnen, alleen familieleden die op dit moment officiële taken uitvoeren zullen samen met de koningin naar het publiek zwaaien.

Gezondheidsproblemen

Elizabeth is op 21 april jarig, maar vanwege het betere weer wordt de parade altijd in juni gehouden.

De Britse vorstin verscheen vrijdag voor het eerst sinds maart weer in het openbaar. Vanwege gezondheidsproblemen laat ze zich weinig zien. Ze kampt onder meer met mobiliteitsproblemen, waardoor ze bijvoorbeeld ook de opening van het Britse parlement moest missen. Zij werd toen vervangen door haar zoon prins Charles.


Meer Verenigd Koninkrijk