Aanbidders van Philip op Vanuatu zeggen dat zijn geest voortleeft

Vorsten

2021-04-12 09:28:58

De geest van de vorige week overleden Britse prins Philip leeft voort, al is nog niet duidelijk waar de geest van de prins nu verblijft. Dat heeft het hoofd van een afgelegen dorpje Yakel op een eiland in de archipel Vanuatu, dat deel uitmaakt van Oceanië, aan persbureau AFP laten weten.

In Yakel werd prins Philip, die vorige week overleed, op religieuze wijze aanbeden. Dorpshoofd Albi heeft laten weten dat het nog te vroeg is om te zeggen of een van de nakomelingen van prins Philip een zelfde verering ten deel gaat vallen. De eer zou doorgegeven kunnen worden aan zijn zoon Charles of William en Harry, zijn kleinzonen.

Yakel is niet het enige dorp in Vanuatu dat Philip vereerde. Ook in Yaohnanen, op het eiland Tanna, is de bevolking in diepe rouw om het overlijden van de echtgenoot van koningin Elizabeth. De dorpshoofden komen deze week samen om te bepalen wat de dood van de prins voor effect zal hebben op hun lokale religieuze systeem.

Bleke huid

Zij hebben wel al een condoleance-bericht aan koningin Elizabeth gestuurd, waarin zij haar melden dat zijn geest nog steeds voortleeft. De Prince Philip Movement ontstond in de jaren zeventig nadat Elizabeth en haar echtgenoot een bezoek aan Vanuatu hadden gebracht. De verering van de Britse prins kwam voort uit een lokale legende die meldde dat een eeuwen geleden verloren dorpsbewoner ooit zou terugkeren met een bleke huid.

In andere dorpen in Vanuatu, waar Philip niet op bezoek is geweest, worden andere mannen met een bleke huid aanbeden die in dezelfde periode de eilandengroep bezochten.














Meer Verenigd Koninkrijk