Abbey houdt vast aan traditie: geen gebeier voor Meghan

Vorsten

19-07-2020 11:56:48

Voor- en tegenstanders van Meghan, de echtgenote van prins Harry, zijn elkaar dit weekeinde op sociale media weer in de haren gevlogen, daartoe uitgelokt en opgestookt door een met dat doel geschreven artikel in de Daily Mail.

Het Britse tabloid meldde quasi verontwaardigd dat de klokken van Westminster Abbey op 4 augustus niet zullen luiden ter ere van de 39e verjaardag van de hertogin van Sussex, terwijl ze bijvoorbeeld eerder dit jaar wel werden geluid voor de in opspraak geraakte prins Andrew. Ook prinses Anne die later in augustus zeventig jaar wordt, krijgt een welluidend eerbetoon.

De Daily Mail liet achterwege te melden dat de kerkklokken in 2018 en 2019 ook niet luidden voor Meghan en dat ze ook nooit hebben geluid voor haar man prins Harry. Westminster Abbey, een kerk die onder jurisdictie staat van de koningin zelf, heeft namelijk duidelijke regels voor wie wel en voor wie niet de klokken in beweging worden gezet. De kerk liet dat ook weten aan de krant.

Klokgelui is voor de Queen, haar man prins Philip en hun vier kinderen Charles, Anne, Andrew en Edward. Daarnaast wordt de directe lijn van troonopvolging gevolgd, waarbij ook de partners worden meegenomen. Dat betekent dat ook voor Charles’ echtgenote Camilla de klokken luiden en verder voor de hertog en hertogin van Cambridge, William en Catherine, en hun drie kinderen.

Op sociale media waren de reacties gemengd. Fans van Meghan waren woest over het negeren van de hertogin terwijl anderen het juist een eer vonden dat zij niet hoefde te delen in een eerbetoon dat ook prins Andrew had gekregen. In andere reacties werd gezegd dat Meghan zo’n eer niet waardig is, terwijl ook de krant kritiek kreeg omdat een rel werd gecreëerd over een aloud gebruikt dat in eerdere jaren ook was gehanteerd.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.