‘Adviseurs vertellen Kate wat ze moet dragen’

Vorsten

2015-04-03 18:55:00

LONDEN – Vrouwen van over de hele wereld zien hertogin Catherine als stijlicoon, maar daar is de bekende Canadese schrijfster Margaret Atwood het niet mee eens. Volgens de Atwood zal Catherine het nooit halen bij de moeder van haar man, prinses Diana.

“Ik vind dat ze heel voorzichtig is in haar kleding, ze heeft waarschijnlijk mensen in dienst die haar vertellen wat ze moet dragen”, aldus Margaret tegenover Daily Mail. “Ze onderscheidt zich niet zoals Diana deed en dat doet Kate waarschijnlijk op advies.”

Veel vrouwen zullen het overigens niet eens zijn met Atwood. Kleding waar de hertogin in wordt gespot, is regelmatig binnen de kortste keren uitverkocht. Zo verscheen Catherine onlangs op een afspraak in een jurkje van Asos (van rond de 50 euro), het kledingstuk was vervolgens binnen een half uur niet meer te koop.

Volgens de Britse krant is Atwood de zoveelste vrouw met aanzien die kritiek heeft op de Hertogin van Cambridge. Eerder bekritiseerde Booker Prize-winnaar Hilary Mantel ook al het karakter en haar werkzaamheden. Ze beschuldigde haar ook van luiheid. Ook ontwerpster Vivienne Westwood liet haar mening al eens horen. Zij vond dat Catherine te vaak in nieuwe kleding werd gespot en te weinig kleding voor een tweede keer droeg.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek