Ambulancedienst Londen waarschuwt mensen in rij voor kou

Vorsten

17-09-2022 21:42:03

De Londense ambulancedienst (LAS) heeft de mensen die komende nacht in de rij staan om koningin Elizabeth een laatste groet te brengen, gewaarschuwd om rekening te houden met het koude weer.

Vrijdagnacht werden al drie mensen behandeld voor onderkoelingsverschijnselen. Van hen moest er eentje naar het ziekenhuis worden gebracht, meldt de BBC. De autoriteiten vrezen dat die aantallen zaterdagnacht oplopen als het opnieuw koud wordt. Vrijdagnacht daalde de temperatuur volgens het Britse weerbureau Met Office naar 5 graden.

De wachttijd om tot Westminster Hall te geraken, waar de kist met daarin koningin Elizabeth ligt, was zaterdag zo’n 16,5 uur. Aan het einde van de middag was dat teruggelopen tot 13 uur. Mensen die toen aansloten, werd aangeraden om warme kleding te dragen. Ook wordt geadviseerd veel water te drinken en regelmatig te eten.

Sinds woensdag, toen het publieke afscheid van de koningin begon, heeft de LAS in totaal 710 mensen behandeld met allerlei klachten. 81 moesten naar het ziekenhuis.

Afscheid nemen van de overleden vorstin kan tot maandagochtend 06.30 uur.

Meer Verenigd Koninkrijk