Amerikaanse minister van BuZa feliciteert Queen Elizabeth

Vorsten

13-06-2020 09:48:40

Mike Pompeo, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, heeft in een persbericht de Britse koningin Elizabeth gefeliciteerd met de viering van haar verjaardag. Pompeo roemt de Queen in zijn schrijven om haar “stille waardigheid en standvastige toewijding.”

“Het is een zeldzaam en speciaal geval wanneer één individu de geest van een heel land vertegenwoordigt. Met haar stille waardigheid en standvastige toewijding in dienst van anderen, toont Hare Majesteit de geest van het Verenigd Koninkrijk naar alle Amerikanen”, schrijft Pompeo.

De minister gaat vervolgens in op de lange geschiedenis die de twee landen hebben en alle slachtoffers die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gevallen ten behoeve van vrijheid. “Maar vandaag de dag vechten we tegen iets anders, we vechten om de levens van juist die generatie en anderen te beschermen tegen het coronavirus. Ook hierin staan de inwoners van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk weer zij aan zij.”

Pompeo laat weten dat beide landen altijd samen zullen blijven werken voor vrede, gezondheid en welvaart, als ook voor vrijheid, gelijkheid en menselijke waardigheid. “We hebben een speciale band en vandaag wens ik Hare Majesteit de allerfijnste verjaardag toe en geef ik mijn beste wensen aan alle inwoners van het Verenigd Koninkrijk.”


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.