Andrew ontmoet Muqrin

Vorsten

2014-11-17 15:01:00

RIYAD – Prins Andrew, de tweede zoon van koningin Elizabeth, is maandag in Saudi-Arabië begonnen aan een reeks handelsbesprekingen. De Hertog van York werd bij aankomst in Riyad eerst in het Al-Yamamah paleis ontvangen door de plaatsvervangend kroonprins Muqrin.

Volgens het Saudische persbureau wenste prins Muqrin de prins en zijn delegatie een prettig verblijf in het koninkrijk. Andrew op zijn beurt bracht de beste wensen over van zijn moeder koningin Elizabeth en zijn broer prins Charles aan de Saudische koning Abdullah, aan de kroonprins en de plaatsvervangend kroonprins, aldus het agentschap.

Vervolgens waren er vriendschappelijke besprekingen en werden er “zaken van wederzijds belang” besproken. De Hertog van York plaatste een officiële foto van de ontvangst op Twitter en toonde ook een opname van zijn bezoek aan de beurs van Saudi-Arabië. De prins maakt de reis op verzoek van de Britse regering die er alles aan gelegen is de banden met het olierijke koninkrijk te verstevigen. Eerder dit jaar was prins Charles ook al op bezoek.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig