Andrew bezoekt Hongarije voor tweede keer

Vorsten

2018-09-11 11:36:00

Prins Andrew is op officieel bezoek aan Hongarije en werkt in een paar dagen tijd een druk programma af. Het is de tweede keer dat de Britse prins een bezoek brengt aan Hongarije, het eerste bezoek was in 2005.

De zoon van de Britse koningin Elizabeth arriveerde maandag in de Hongaarse hoofdstad Boedapest, waar hij werd ontvangen door premier Viktor Orbán, president János Áder en minister van Buitenlandse Zaken en Handel Péter Szijjártó.

Tijdens zijn tweedaagse bezoek opende de prins de conferentie Architect 200. De prins ging ook naar Suhanj! Fitness, de eerste Hongaarse sportschool waar zowel mensen met als zonder handicap kunnen trainen. Andrew ontmoette er ook atleten die hebben deelgenomen aan de Paralympics in Londen.

Dinsdag woont Andrew de Hongaarse finale bij van de internationale start-upwedstrijd Pitch@Palace, die hij zelf in 2014 heeft opgezet. Twaalf Hongaarse start-ups op het gebied van tech en science zullen hun bedrijfsplannen presenteren en krijgen de kans om de meest succesvolle Hongaarse ondernemers die in het Verenigd Koninkrijk actief zijn te ontmoeten.


Meer Verenigd Koninkrijk