Andrew en Fergie kopen luxe skichalet

Vorsten

2015-01-10 15:11:00

VERBIER – De Britse prins Andrew en zijn voormalige echtgenote Sarah Ferguson hebben samen een luxe chalet gekocht in het Zwitserse skioord Verbier. Dat meldt de BBC zaterdag . De hertog en hertogin van York zouden een gezamenlijke hypotheek hebben genomen voor een bedrag tussen de 10 en 16,6 miljoen euro. Het zou gaan om een investering.

Andrew en Sarah, die in 1996 scheidden maar nog steeds onder hetzelfde dak wonen in Royal Lodge, gaan al 17 jaar enkele malen per jaar skiën in Verbier. Ze vonden het daarom handig om er hun eigen stek te hebben, aldus een kennis van de hertogin tegenover de BBC.

Het paar was vorige week nog op skivakantie in Verbier, samen met dochter prinses Eugenie. Andrew moest de vakantieplaats toen halsoverkop verlaten om zich te verweren tegen beschuldigingen dat hij aan het begin van de eeuw seks zou hebben gehad met een minderjarig Amerikaans meisje, die als ‘seksslavin’ ter beschikking was gesteld door zijn vriend Jeffrey Epstein. Andrew ontkende in alle toonaarden, maar heeft het betrokken meisje – nu een vrouw van 30 – destijds wel ontmoet.

Epstein was een goede vriend van de prins. Goed genoeg in elk geval om met 19.000 euro bij te springen voor Andrews ex Sarah, die daarmee schulden kon aflossen.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig