Andrew niet aanwezig bij ceremonie van de Kousenband, Camilla wel

Vorsten

13-06-2022 09:42:03

Prins Andrew zal maandag niet aanwezig zijn bij de ceremonie van de Orde van de Kousenband die plaatsvindt op Windsor Castle. Dat melden Britse media. In eerste instantie zou Andrew, die onder vuur ligt vanwege zijn vermeende rol in een seksschandaal, wel aanwezig zijn. Maar zijn familie zou er op hebben aangedrongen toch van dit voornemen af te zien.

Andrew raakte in opspraak nadat een vrouw hem ervan beschuldigde dat hij haar toen ze minderjarig was dwong tot seks. Andrew ontkende alles, maar kwam toch een schikking overeen om een rechtsgang te voorkomen.

Camilla, de schoondochter van koningin Elizabeth, zal wel bij de ceremonie aanwezig zijn. Zij werd eerder dit jaar door Elizabeth benoemd tot lid in de Orde van de Kousenband. De hertogin van Cornwall wordt maandag daadwerkelijk geïnstalleerd tot de hoogste ridderorde van het Verenigd Koninkrijk.

Orde

De vrouw van de Britse prins Charles is benoemd tot Royal Lady van de Orde. Met haar benoeming voegt ze zich onder andere bij andere leden van de Britse koninklijke familie, zoals de prinsen Andrew en Edward en prins William die in 2008 als duizendste ridder tot deze orde toetrad.

Ook koning Willem-Alexander is lid van de orde. Hij is in 2018 tijdens een staatsbezoek aan het VK door Elizabeth benoemd tot lid.


Meer Verenigd Koninkrijk