Andrew-vertolker in The Crown vormt geen mening over prins

Vorsten

01-03-2022 14:20:03

James Murray, de acteur die prins Andrew speelt in de Netflix-serie The Crown, vindt dat het niet zijn taak is om een mening te vormen over Andrew. Dat vertelde Murray dinsdag in het Britse praatprogramma This Morning.

“Ik ben een professional en het is niet mijn taak om veel te voelen bij of te vinden van het personage dat ik speel”, aldus 47-jarige acteur. “We moeten ook onthouden dat we met het verhaal van The Crown momenteel in de jaren 90 zijn, vóór alle dingen die we nu weten.”

Murray moet volgens zichzelf “gewoon” doen wat er in het script staat. “Ik doe onderzoek naar Andrew en speel een deels fictief personage. Als ik dat niet doe, zit dat alleen maar in de weg.” Dat Murray in de huid van de Britse prins zou kruipen ging al langere tijd rond, maar de acteur gaf dat nu toe. “Ik kan bevestigen dat ik een personage speel dat Andrew Windsor heet in The Crown.”

De hertog van York ligt onder vuur omdat hij jaren geleden meerdere keren seks zou hebben gehad met de destijds minderjarige tiener Virginia Giuffre. Andrew heeft dit echter altijd ontkend. Uiteindelijk kwam de misbruikzaak voor de rechter in de Verenigde Staten, waar Andrew en Giuffre tot een schikking zijn gekomen.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze Vorsten:

 

– Haakon en Victoria, vrienden onder elkaar
– Filip en Mathilde wél naar Griekenland
– Bijna 40: prins William kiest eigen pad
– Sisi’s rebelse kleindochter
– Mode: een kijkje op de rug