‘Andrew volgend jaar niet aanwezig bij jubileum Elizabeth’

Vorsten

27-10-2021 21:58:37

Prins Andrew mag volgend jaar niet aanwezig zijn bij festiviteiten ter gelegenheid van het 70-jarig troonsjubileum van koningin Elizabeth. Dat beweren meerdere Britse media, waaronder The Sun.

De keus om Andrew te weren van het jubileum heeft volgens de krant te maken met de misbruikzaak die tegen hem is aangespannen door Virginia Giuffre. De prins moet onder ede worden verhoord in de zaak en zijn verklaring moet op 14 juli volgend jaar zijn afgelegd, heeft een rechter in New York bepaald. Andrews aanwezigheid zou het jubileumfeest van Elizabeth kunnen overschaduwen.

Een ingewijde zegt tegen The Sun dat het de bedoeling is dat de prins ‘onzichtbaar’ is tijdens de festiviteiten. De 61-jarige Andrew, die eerder al afstand nam van zijn koninklijke taken, zal bijvoorbeeld niet met de koningin en andere ‘senior royals’ op het balkon van Buckingham Palace verschijnen tijdens de overvlucht van de Britse luchtmacht.

Tijdens het vierdaagse feestweekend, volgend jaar van 2 tot en met 5 juni, staat onder meer een groot concert op Buckingham Palace met verscheidene wereldsterren op het programma.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft