Andrew ziet kansen Britse bedrijven na brexit

Vorsten

2017-06-16 09:31:00

Prins Andrew voorziet jarenlange “onzekerheid en moeilijkheden” voor Britse bedrijven als gevolg van de brexit, maar ziet ook kansen. Dat zei de tweede zoon van koningin Elizabeth tegen de BBC.

“Ik heb geen idee wat het resultaat zal zijn”, zei Andrew, die al jaren Britse ondernemers steunt, over de brexit. “Maar je kunt er op twee manieren naar kijken. Is het glas half leeg, en denken we: o mij God, waarom hebben we dit gedaan? Of is het glas halfvol en zeggen we: ok, hier staan we nu. We moeten mogelijkheden creëren.”

Volgens Andrew zijn die mogelijkheden er wel degelijk, als er anders naar de externe markten wordt gekeken. “Mijn ervaring is dat bedrijven die over het tuinhek naar de buren hebben gekeken, zeggen: hmm, het gras is niet zo donker en onvergeeflijk als je misschien zou denken. Er is mogelijk zelfs vers gras.”

Het is ongebruikelijk dat leden van de Britse koninklijke familie zich uitlaten over politieke zaken. Andrew kwam vorig jaar onder vuur te liggen toen hij tijdens een privédiner op Windsor Castle gezegd zou hebben dat een brexit “alles uit elkaar zou scheuren”.


Meer Verenigd Koninkrijk

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!