‘Anne staat klaar om Harry op te volgen als kapitein-generaal’

Vorsten

20-02-2021 14:54:30

Prinses Anne lijkt de beoogd opvolger van haar neef prins Harry als kapitein-generaal van de Royal Marines, de mariniers van de Britse strijdkrachten. Dat melden verschillende Britse media. De 70-jarige Anne zou daarmee de allereerste vrouw worden die de puur ceremoniële functie gaat bekleden.

In eerste instantie leek Harry’s broer William de meest logische keuze, maar het koningshuis zou daarop terug zijn gekomen vanwege spanningen tussen de broers en het daardoor “onnodig provocerend” zou zijn. Een bron zegt tegen The Times dat Anne de “minst controversiële keuze” is voor de rol, die tot eind 2017 in handen lag van haar vader prins Philip.

“Anne zal geen problemen of schandalen veroorzaken”, aldus de bron. “Het zou niet eerlijk zijn om de titel van de ene broer af te nemen en hem aan de ander te geven.” Anne is overigens geen onbekende in de militaire wereld. Ze is al beschermvrouw van tientallen verschillende kleinere organisaties en regimenten.

Vrijdag werd bekend dat prins Harry al zijn militaire eretitels moet inleveren vanwege zijn wens om niet meer actief deel te nemen aan het leven als lid van het koningshuis.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft