Ant en Dec presenteren feest jarige Elizabeth

Vorsten

2016-02-01 13:34:00

LONDEN – De Britse televisiepresentatoren en acteurs Anthony McPartlin en Declan Donnelly, in eigen land beter bekend als Ant en Dec, doen voor de commerciële Britse zender ITV verslag van de festiviteiten rond de negentigste verjaardag van koningin Elizabeth. Dit maakte de zender maandag bekend.

Ant en Dec maakten recent een succesvolle documentaire over de werkzaamheden van prins Charles. Voor de documentaire ‘When Ant And Dec Met The Prince: 40 Years Of The Prince’s Trust’s volgde het duo de prins van Wales een jaar lang en spraken ze ook zijn zonen prins William en prins Harry. Volgens The Telegraph was de koninklijke familie zeer te spreken over het resultaat.

De Britse koningin Elizabeth wordt op 21 april negentig jaar. Om dat te vieren geeft de Engelse vorstin in mei een feest in het Home Park op Windsor Castle. ITV heeft Ant en Dec, de presentatoren van Britain’s Got Talent, gestrikt voor de tv-registratie van dit paardenevenement.

Meer dan negenhonderd paarden en 1500 ruiters en artiesten nemen aan de festiviteiten deel. Ze beelden het levensverhaal van Elizabeth uit, vanaf haar geboorte in 1926 tot aan de oorlogsjaren, de kroning en de ruim zestig regeringsjaren daarna. Van over de hele wereld treden allerlei muziek-, leger-, theater- en dansgezelschappen op.

Koningin Elizabeth is zelf aanwezig tijdens het evenement.


Meer Verenigd Koninkrijk