Baby Kate aangekondigd met perkament en tweet

Vorsten

2015-05-01 11:33:00

LONDEN – Britten die in spanning wachten op de geboorte van het kind van prins William en Catherine zeggen het vrijwel zeker te weten: de ‘Great Kate Wait’ is bijna voorbij. Maar hoe wordt de geboorte van het nieuwe achterkleinkind van koningin Elizabeth bekendgemaakt?

De geboorte van prins George werd twee jaar geleden eerst gemeld via Twitter. Het paleis van opa Charles, Clarence House, twitterde dat het prinsje was geboren en de koningin en overgrootvader Philip meldden hoe opgetogen ze waren. Die nieuwe traditie wordt dit keer voortgezet en ook andere social media worden ingezet, weten kenners.

Daarna komen de oude tradities weer om de hoek kijken. Bij Buckingham Palace wordt op een ezel een verklaring van het medische team geplaatst die bij de bevalling heeft geholpen, gedrukt op chique papier en keurig ingelijst. Bij prins George werd dat document met veel ceremonie in een rode leren map uit het ziekenhuis gedragen, maar die toeters en bellen blijven dit keer waarschijnlijk achterwege.

De Britten zetten intussen uitgebreid in op de verwachte geboortedatum en mogelijke namen van het kind. De best scorende namen bij de wedkantoren zijn James, Arthur en Alexander voor een prinsje en Alice, Diana en Carole voor een prinsesje. De naam van het kind wordt overigens pas enkele dagen na de geboorte bekendgemaakt.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt