Balmoral voorbereid op komst van koningin Elizabeth

Vorsten

03-08-2020 11:42:46

Koningin Elizabeth en prins Philip verruilen deze week Windsor Castle, hun isolatieoord van de afgelopen maanden, voor Balmoral in Schotland. Hoewel Buckingham Palace niet bekend heeft gemaakt wanneer het paar per helikopter wordt overgevlogen, hebben Schotse media de afgelopen dagen al extra beveiliging gezien bij het kasteel.

Het personeel van Balmoral is de afgelopen dagen in quarantaine geplaatst om er zeker van te zijn dat zij het coronavirus niet kunnen overbrengen op de hoogbejaarde en daardoor extra kwetsbare Queen (94) en haar 99-jarige echtgenoot. Zo’n bubbel bestond ook op Windsor Castle, waar personeel voorafgaand aan twee weken werken eerst enige tijd in afzondering leefde.

In Schotland heeft de regeling volgens tabloid The Sun al tot onvrede geleid omdat de quarantaine plaatsvindt op Balmoral zelf, waar onder meer de gemeenschappelijke ruimtes zoals de personeelsbar vanwege de pandemie uit voorzorg zijn gesloten. “Zonder alle normale faciliteiten die een verblijf aangenaam maken voor het personeel, is het alsof je in Colditz, het krijgsgevangenkamp, bent,” aldus een personeelslid tegen de krant.

Onduidelijk is welke onderdelen van haar vaste programma de koningin tijdens het zeker tot oktober durende verblijf in Schotland zal kunnen uitvoeren. Britse media gaan ervan uit dat ze haar wekelijkse kerkbezoek niet zal willen overslaan, maar dan wellicht wel een mondkapje moet gaan dragen. Andere uitstapjes, zoals het bezoeken van de Highland Games, vervallen omdat ze vanwege de pandemie niet doorgaan. Het aantal familieleden dat de Queen kan ontvangen, zal eveneens beperkt zijn.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.