BBC en ITV willen bruiloft Beatrice niet uitzenden

Vorsten

2020-01-06 10:50:23

De bruiloft van prinses Beatrice en haar verloofde Edoardo Mapelli Mozzi is mogelijk niet live op televisie te zien. Zenders BBC en ITV zullen het huwelijk in ieder geval niet uitzenden, lieten ze weten aan The Daily Mail.

De beslissing heeft mogelijk te maken met de commotie rond Beatrices vader prins Andrew. ITV zond in 2018 namelijk wel de bruiloft van haar zusje Eugenie uit, maar heeft nu besloten de grote dag van Beatrice “definitief niet te tonen”. Op de BBC wordt alleen in de nieuwsuitzendingen aandacht besteed aan het huwelijk, dat naar verluidt in het voorjaar plaatsvindt.

De verloving van Beatrice en Edoardo, die in september werd aangekondigd, wordt de laatste maanden overschaduwd door het nieuws rond Andrew en de zaak Jeffrey Epstein. Hij was vorige maand ook niet aanwezig bij haar verlovingsfeest. De prins kwam in opspraak nadat hij een omstreden interview gaf aan BBC Newsnight in november, waarin hij inging op zijn banden met Epstein. Het leidde ertoe dat hij zijn koninklijke taken voor onbepaalde tijd heeft moeten neerleggen.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt