‘BBC-docu uitgesteld na ingrijpen Charles’

Vorsten

2014-12-30 08:56:00

LONDEN – BBC heeft besloten om de tweedelige documentaire Reinventing the Royals voorlopig niet uit te zenden. Volgens Radio Times hebben advocaten van prins Charles daarvoor gezorgd.

In de documentaire wordt teruggeblikt op de periode net na het overlijden van Diana, de prinses van Wales. Er wordt specifiek gekeken naar de reactie van prins Charles op het overlijden van zijn ex-vrouw. Ook de reactie van het Britse koninklijk huis wordt onder de loep genomen. Hieruit zou blijken dat Charles gebruikmaakte van een heel pr-team om zo goed mogelijk uit de berichtgeving te komen en om zijn imago te herstellen.

De eerste aflevering van Reinventing the Royals zou op 4 januari worden uitgezonden op BBC2. James Harding, directeur van BBC News, zou een brief hebben gekregen van de advocaten van Charles en Camilla. De omroep zou ook geen toestemming hebben gekregen voor het uitzenden van archief-videomateriaal van de royals.

BBC trekt de documentaire overigens niet helemaal terug. De omroep is van plan om het programma later in het jaar alsnog uit te zenden.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig